PUPACLOWN (PALLASSOS D’HOSPITAL): MAIG – JUNY 2015

Aquest mes recolzem a Pupaclown:

L’Associació Pupaclown, Pallassos d’Hospital porta l’Art del Clown a les institucions sanitàries i aquelles que atenen a nens i joves com a suport PSICOLÒGIC, TERAPÈUTIC I D’INTEGRACIÓ SOCIAL. Aquest suport és extensible a les seves famílies i al seu entorn social.

L’activitat de Pupaclown es centra en la presència constant de parelles de clowns (segons acord en horaris i dies establerts amb l’adreça del centre) en hospitals i centres que atenen a nens i joves.

El pallasso és el personatge més proper als nens per la seva pròpia forma de ser.

El pallasso és infantil, imprevisible, es permet realitzar qualsevol cosa encara que suposi invertir l’ordre lògic de les coses.

El pallasso té un llenguatge directe que el nen entén sense problema, perquè no usa cap filtre imposat per la societat i les normes.

El pallasso pot parlar amb la major naturalitat del món de temes tan profunds com la mort, tan present als hospitals, i servir així d’ajuda per conjurar pors que el nen sent davant el desconegut.

El pallasso, en definitiva, és el pont que uneix i reconcilia aquestes dues parts de l’ésser humà que mai han d’estar separades, cos i ànima.

 

Els Pupaclown treballen en parelles i acudeixen a l’Hospital “Verge de l’Arrixaca” de Múrcia, visitant individualment a cada un dels nens i joves ingressats en les seves diferents àrees. Els pupaclowns participen en aquest moment crític de la vida d’aquests pacients adaptant al seu estat d’ànim i salut, sent conscients en tot moment que ells marcaran les pautes del seu treball cada matí, convertint-los en els veritables protagonistes.

Utilitzen la màgia, els contes, la música … i sobretot la improvisació per crear una estreta relació amb el petit pacient.