OPEN ARMS

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té la principal missió de rescatar del mar a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles.

Ens dediquem a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú explica.

Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats a una platja. Vam pensar: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s’estan morint i ningú els ajuda?

 

 

Amb l’ajuda de moltes persones que van col·laborar amb donatius, vam poder augmentar els nostres recursos i salvar més vides cada dia.

Aquests donatius també van ajudar al fet que poguéssim rotar el nostre equip. Els nostres voluntaris roten cada 15 dies per l’impacte físic i emocional de la situació.

Després de l’acord entre la UE i Turquia, estem també al Mar Mediterrani amb un vaixell medicalitzat de vigilància i salvament. No volem perdre ni una vida més al mar, ni que el mar faci callar les injustícies que allà succeeixen.

A terra també comptem amb un equip imprescindible: un grupde psicòlegs i psicòlogues especialistes en situacions de crisi, emergències i víctimes de terrorisme que recolzen als socorristes en totes les fases de la seva missió.

En tornar, ofereixen el suport psicològic necessari amb l’objectiu d’ajudar a gestionar les situacions viscudes, prevenir l’aparició d’Estrès Postraumàtic i ajudar a la tornada a la seva realitat quotidiana, alhora que garantir la seva estabilitat emocional per a futures intervencions.

 

 

https://www.openarms.es/ca/

https://www.openarms.es/ca/dona