BANC DELS ALIMENTS: AGOST- SETEMBRE 2014 i GENER 2016

Aquet mes recolzem a Banc dels Aliments:

El concepte de “Banc d’Aliments” neix en Phoenix, Arizona (EUA) en 1966 de la mà de John van Engel. Gairebé vint anys després, en 1984, el projecte s’introdueix a Europa a través del Banc d’Aliments de París. I al cap de tres anys, en 1987, es funda el primer Banc d’Aliments d’Espanya amb seu a Barcelona, sota el nom Fundació Privada Banc dels Aliments. El Banc dels Aliments, representa, doncs, una institució pionera en l’àmbit estatal.

MISSIÓ I VALORS:

La lluita contra el malbaratament: buscar noves fonts de productes “consumibles però no comercialitzables” per redistribuir-los entre els més necessitats, promovent el seu aprofitament mitjançant les “xarxes solidàries de proximitat”, reduint la petjada ecològica per transports innecessaris.

La lluita contra la gana: ajudar a pal•liar la pobresa i l’exclusió social, destinant els excedents alimentaris recuperats i distribuint-los a través d’entitats socials especialitzades i homologades que disposen de menjadors socials, centres d’acolliment i que reparteixen lots a famílies.