Fundació Colors de Calcuta és una ONG que treballa a l’Índia, en el barri de Pilkhana (La ciutat de l’alegria) a Calcuta, centrant el seu treball a les àrees de salut, educació i formació per a l’ocupació.

Aquest programa de cooperació pel desenvolupament neix de la mà d’Antonio Mesas que arriba a Calcuta per treballar com a voluntari amb les Missioneres de la Caritat i decideix quedar-se per a fer realitat aquest projecte. En els començaments, es va unir al seu treball un petit grup de persones, que al 2005 van formar l’Associació “Un ladrillo en Calcuta”, començant a treballar en col•laboració amb l’ONG índia Seva Sangh Samiti, fundada el 1968 pel sacerdot francès pare Laborde, la vida del qual va ser recreada pel periodista Dominique Lapierre en el seu llibre La ciutat de l’alegria.

 

La primera iniciativa va ser una casa d’acollida per a nenes, Anand Bhavan, i un any més tard es va incorporar a la gestió d’un centre mèdic en el barri de Pilkhana, projectes que avui continuen funcionant, sempre en col•laboració amb la mateixa ONG local.

Al 2010 el projecte s’integra dins de Fundació Ananta, prenent el nom de “Colors de Calcuta”. Durant aquests quatre anys s’avança en la seva consolidació. A finals del 2013, Colors de Calcuta comença una nova etapa, constituint-se com a Fundació amb l’objectiu de crear una estructura que garanteixi la sostenibilitat dels projectes, valent-se de tota l’experiència del treball realitzat fins ara i sumant noves iniciatives a fi de posar en marxa futurs projectes.