FUNDACIÓ VICENÇ FERRER: OCTUBRE 2014

Aquet mes recolzem a La Fundació Vicente Ferrer:

La Fundació Vicenç Ferrer (FVF) és una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia, dels estats de Andhra Pradesh i Telangana i de les comunitats més vulnerables i en risc d’exclusió, inclosos els dálit, els grups tribals i castes desfavorides.

La Fundació és una organització humanista fonamentada en la filosofia de l’acció. Amb la seva forma de pensar i actuar, Vicenç Ferrer va ser capaç de transmetre el seu compromís per a eradicar les desigualtats i mobilitzar les consciències, alhora que involucrava a les persones en el seu propi canvi. La seva forma d’entendre el desenvolupament ha donat lloc a un model exemplar en el marc de la cooperació.

El millor llegat que ens va deixar Vicenç Ferrer és el de demostrar-nos que ser persones solidàries és treballar pel ben comú. La solidaritat no solament es basa en el treball directe amb les comunitats en risc d’exclusió, sinó que radica en gran part en la sensibilització de la societat, perquè aquest canvi sigui significatiu.

Pionera en el desenvolupament integral en aquell país, l’equip de l’organització treballa des d’Espanya i des de l’Índia.

Vicente Ferrer (Barcelona, 1920 – Anantapur, 2009)

Una vida dedicada a ajudar als altres

La vida de Vicenç Ferrer va estar marcada per diversos esdeveniments clau: anomenat a les files republicanes el 1936, va haver de lluitar amb tan sols 16 anys en la coneguda Quinta del Biberó. Anys més tard, va entrar a formar part de la Companyia de Jesús amb l’objectiu de complir el seu desig i vocació: ajudar als altres.

El 1952 va arribar a Mumbai. A partir de llavors va dedicar la seva vida a eradicar el sofriment de les persones més pobres d’aquell país. La seva labor va generar moltes suspicàcies entre les classes dirigents que ho veien com una amenaça i van aconseguir una ordre d’expulsió del país.

El 1968 Vicenç va abandonar l’Índia. Tres mesos després, i gràcies a la intervenció de Indira Gandhi, va aconseguir un nou visat i es va instal•lar en Anantapur. Dos anys més tard va abandonar la Companyia de Jesús i va crear, al costat d’Anne Perry, la que seria la seva esposa uns mesos més tard, la Fundació Vicenç Ferrer.